GÅRDEN & AVLEN

Gården og avlen

Hos os har hestene det skønt i det forblæste Vesthimmerland. Vi arbejder med at indrette vores jorde som vandrefolde, hvor hestene får mulighed for at opretholde deres naturlige adfærd i foldsystemerne.

Vi høster vores marker til wrap, som vi fodrer med i vinterhalvåret. Hver dag fodres der også med vitaminer og mineraler.

Vi har en lille avl og får et par føl om året. Vi kender vores hopper godt, så vi ved hvilket sind, vi avler videre på. Hingste er nøje udvalgt ud fra sind, afstamning og gangartsanlæg. Farver er underordnet, men vi vil gerne medvirke til at bibeholde farverigdommen hos den islandske hest

Avlen er baseret på nogle stærke linjer

Gennem hoppen Gina, som var højst kårede hoppe i Danmark i 2009 i kategorien 7 år og ældre, viderefører vi linjer fra Baldur frá Bakka, Ófeigur frá Flugumýri og de fantastiske Saudárkróksheste. Gina har Hrafn frá Holtsmúla på begge sider.
Hun er kåret med 8,19 for både bygning og rideegenskaber, og hun repræsenterede Danmark til VM i 2009.

Gennem hoppen Rún, som er egen import fra Island, har vi ligeledes linjer fra Hrafn frá Holtsmúla, Saudárkrokshestene og også aner tilbage til legenden Tháttur frá Kirkjubæ.

Rúns far er den imponerende firgænger Rökkvi frá Hárlaugstödum, der bl.a. blev nummer 1 i B-flokk på Landsmót i 2004 og vandt islandsmesterskab i tølt, T1, i 2008. Rúns mor var Platina frá Djúpadal, kåret i 2. kl. og mor til 3 1. kl. afkom. Rún selv er ikke blevet kåret pga. en skade i det ene kodeled.

N

Hoppen Gina

Gina er en stor hoppe med rigtig gode gangartsanlæg. Hun har 8,5 for pas, 8 for tølt og trav. For vilje og sind har hun også 8,5 og 8 for form under rytter.

Gina er en hoppe, der samarbejder og gør alt, hvad hun kan for at opfylde rytterens krav. Hun er meget villig og fremadgående.

I 2020 venter vi et føl efter Gina og Glotti fra Sveinatungu. Glotti er kåret med 8,67, 9,5 for pas, vilje og sind, 9 for både tølt og trav. Vores kommende føl har BLUP 118,5 og bliver uden tvivl 5-gænger.

N

Hoppen Rún

Rún har jeg ejet siden hun kom til Danmark som 2-års. Hun var sky fra start, men hurtigt meget tillidsfuld og altid medgørlig. Vores pige på nu 12 år har redet hende siden hun var lille. Rún har et fantastisk sind, hun er rolig med en gedigen arbejdsvilje. Hendes tølt er taktren, sikker og med højt løft. Hun er også stor  og langbenet med gode proportioner.

I 2020 venter vi et føl efter Rún og Garpur frá Kjarri, kåret med 8,24 total, bl.a. 9 for tølt. Så her er der en kommede tøltmaskine på vej. BLUP 110

Vores avlsmål er:

   –  at avle stærke og sunde heste, der er intelligente og gangartsmæssigt i besiddelse af god tølt med masser af tempo

   –  at avle femgængere med klart adskilte gangarter

   – at medvirke til at bibeholde en mangfoldighed i farvevarianterne